Το UNDERWONDER είναι μία σειρά ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την ομορφιά ανεξερεύνητων υποβρύχιων σπηλαίων σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα, την ανθρώπινη προοπτική της σπηλαιοκατάδυσης.

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς δεν αποτελεί μόνο ένα οπτικά διεγερτικό ταξίδι το οποίο επιτρέπει στον θεατή να επισκεφτεί μέρη που δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κόντα, αλλά παράλληλα προσφέρει χρήσιμες, άγνωστες πληροφορίες για τις μαγευτικές τοποθεσίες που εξερευνώνται. Αποκαλύπτουν την εικόνα της Ελλάδας πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, όλα μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης εμπειρίας.

Στο UNDERWONDER μία ομάδα δυτών μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους, ενώ εξερευνούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα περιβάλλοντα, τα οποία παράλληλα τους προκαλούν έντονο δέος.

Σε κάθε επειδόδιο της σειράς, ακολουθούμε τους δύτες καθώς επισκέπτονται ένα διαφορετικό υποβρύχιο σπήλαιο και βιώνουν τις έντονες συνθήκες που επικρατούν κάτω από το νερό. Τους παρακολουθούμε να ανακαλύπτουν συναρπαστικά σημεία και ευρήματα, κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και ταυτόχρονα, να δοκιμάζουν τα δικά τους φυσικά και συναισθηματικά όρια και τις ικανότητές τους. Η αντίθεση της ομορφιάς που αντικρύζουν κάτω από το νερό και του ενδεχόμενου κινδύνου που κρύβει ο βυθός συμπληρώνει τη συναισθηματική κατάσταση των πρωταγωνιστών.

Το ντοκιμαντέρ αυτό επανεφευρίσκει την αφηγηματική μορφή του είδους χρησιμοποιώντας μια μη γραμμική δομή.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά ακριβώς από την καρδιά της κύριας δράσης, την έναρξη της αποστολής, όπου ο ενθουσιασμός της ομάδας είναι έντονος και διεγείρει άμεσα την προσοχή του κοινού.

Στη συνέχεια, βρισκόμαστε στο τραπέζι συνάντησης της ομάδας, μία άλλη «Στρογγυλή Τραπέζα», όπου θέτονται οι στόχοι, σχεδιάζεται και δημιουργείται κάθε βήμα της αποστολής.

Τέλος, ενώ γινόμαστε μάρτυρες των σπηλαίων μέσα από ακατέργαστες εντυπωσιακές εικόνες, ανακαλύπτουμε παράλληλα τις ζωές των χαρακτήρων μέσα από αναδρομές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Αυτή η τεχνική μάς επιτρέπει να εμβαθύνουμε στον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά αλλά δημιουργεί και ένα πιο «σοφιστικέ» σασπένς από ό,τι έχουμε συνηθίσει στα ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, κάποιες πληροφορίες για τα σπήλαια παρουσιάζονται μέσα από ασυνήθιστα motion graphics και animated ιστορίες. Εδώ, απεικονίζονται ιστορικά γεγονότα για τη δημιουργία του κάθε σπηλαίου, το μέγεθός του και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επιπλέον, με τη χρήση visual effects μπορούμε να αντιληφθούμε τη θέση των σπηλαίων κάτω από την πόλη, έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να καταλάβει ακριβώς που βρίσκεται το σπήλαιο σε σχέση με τη καθημερινότητα του ίδιου.