Το “Underwonder” είναι μια τετραμερής σειρά ντοκιμαντέρ που μας εισάγει στον εντυπωσιακό αλλά και δυσπρόσιτο κόσμο των υποβρυχίων σπηλαίων της Ελλάδας.

Ακολουθώντας μια ομάδα έμπειρων σπηλαιοδυτών με επικεφαλή τον σπηλαιοδύτη Γιώργο Βανδώρο, κάθε επεισόδιο εξερευνεί ένα νέο υποβρύχιο σπήλαιο αποκαλύπτωντας μυστήρια και ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το κεντρικό θέμα είναι το πάθος για εξερεύνηση και η προσήλωση της ομάδας στην ολοκλήρωση κάθε αποστολής, με φόντο εντυπωσιακά υποβρύχια τοπία και μαγευτικούς υποβρύχιους κόσμους που όχι μόνο μας αποκαλύπτουν τις φυσικές προκλήσεις της σπηλαιοκατάδυσης, αλλά και ξετυλίγουν το συναίσθημα και τη φιλοσοφία που παρακινεί τους χαρακτήρες να επισκεφτούν κάποια από τα πιο επικίνδυνα μέρη που μπορεί να βρεθεί ο άνθρωπος.

EPISODE 1.1

LAKE VOULIAGMENI

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς “Underwonder” επικεντρώνεται στη Λίμνη Βουλιαγμένη στην Αττική, όπου κάτω από το ειδυλλιακό τοπίο κρύβεται το μαγευτικό υποβρύχιο σπήλαιο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Το επεισόδιο παρουσιάζει μια ομάδα έμπειρων σπηλαιοδυτών καθώς προετοιμάζονται για μια σημαντική κατάδυση στο βαθύτερο σημείο του σπηλαίου της λίμνης.

Βουτώντας, παίρνουν μαζί τους το κοινό σε ένα ταξίδι απαράμιλλης υποβρύχιας ομορφιάς, χαρτογραφώντας και κινηματογραφώντας τα μοναδικά σημεία του σπηλαίου. Αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της σπηλαιοκατάδυσης και διαχειρίζονται τις προκλήσεις που προκύπτουν σε μια τόσο απαιτητική αποστολή.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με έμφαση στην εμπειρία και τη σύνδεση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυτών και του σπηλαίου.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο

https://www.youtube.com/watch?v=6qqely22ME0

EPISODE 1.2

AMFITRITI CAVE

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς “Underwonder“, η ομάδα σπηλαιοδυτών εξερευνεί το σπήλαιο της Αμφιτρίτης στην Πάρο. Στόχος της αποστολής είναι η λήψη δειγμάτων από το σπήλαιο που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα για τη μορφολογία των Κυκλάδων κατά την αρχαιότητα, πριν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Το επεισόδιο ακολουθεί το ταξίδι της ομάδας στην Πάρο, τις προετοιμασίες και την κατάδυση στο μαγευτικό σπήλαιο της Αμφιτρίτης. Εντυπωσιακές εικόνες και γραφικά, μας μεταφέρουν μαζί με τους δύτες στην υποβρύχια τους αποστολή.

Με μια τρισδιάστατη γραφική αναπαράσταση ανακαλύπτουμε πώς ήταν το Αιγαίο Πέλαγος στο παρελθόν, ρίχνοντας φως στη βαθιά σχέση της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου του κόσμου και του πολιτισμού μας.

EPISODE 1.3

DIROS CAVES

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς “Underwonder“, η καταδυτική ομάδα ξεκινά μια αποστολή στο μυστηριώδες και γοητευτικό σπήλαιο του Διρού στην Πελοπόννησο. Έχουν στόχο να εξερευνήσουν τα πολύπλοκα και επικίνδυνα τμήματα του σπηλαίου, να καταγράψουν την εικόνα και την ομορφιά του αλλά και να ανακαλύψουν οστά αρχαίων ζώων, τα οποία αποκαλύπτουν την εικόνα της Ελλάδας πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Η ομάδα περιηγείται στα δαιδαλώδη περάσματα του σπηλαίου, καταγράφει εκπληκτικές εικόνες σταλακτιτών και σταλαγμιτών μαθαίνοντας για την ιστορία του σπηλαίου και τον αντίκτυπό του στην περιοχή, ανακαλύπτοντας ένα εκπληκτικό παρελθόν, το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχε τα αρχαία χρόνια στον Ελλαδικό χώρο.

EPISODE 1.4

ELEPHANT CAVE

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς “Underwonder“, η καταδυτική ομάδα σχεδιάζει την αποστολή της στο Σπήλαιο των Ελεφάντων στην Κρήτη.

Η ομάδα ταξιδεύει στα Χανιά, καταδύεται στο πανέμορφο σπήλαιο, και καταγράφει τα οστά από είδος ελέφαντα μοναδικό στον κόσμο που κάποτε υπήρχε στο νησί.

Ένα τρισδιάστατο γραφικό ταξιδεύει τους θεατές πίσω στο χρόνο για να δουν την Κρήτη όπως ήταν στο παρελθόν, γεμάτη ελέφαντες, ελάφια και άλλα ζώα. Η αποστολή στέφεται με επιτυχία και η ομάδα αναλογίζεται το ταξίδι, τις δυσκολίες και τα απίστευτα μέρη που επισκέφτηκε.

Κλείνοντας τον κύκλο των αποστολών, οι σπηλαιοδύτες επιστρέφουν πίσω στη Λίμνη Βουλιαγμένη η οποία τους περιμένει με ενα απρόσμενο δώρο, μια νέα και συνταρακτική ανακάλυψη.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με την ομάδα να είναι έτοιμη να συνεχίσει με ενθουσιασμό το έργο της και τις εξερευνήσεις της, συμβάλλοντας στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παντού υπάρχουν κρυμμένα μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα μοιραστούμε.

EPISODE 1.5 - Making Of

Making Οf UNDERWONDER

Tο Making Of της σειράς ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, UNDERWONDER, ένα αποκλειστικό απόσπασμα 30’ που αποκαλύπτει behind the scenes στιγμιότυπα και εμβαθύνει στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ μέσα από τα μάτια των ίδιων των συντελεστών.

Το Making Οf UNDERWONDER δίνει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα στάδια μιας μεγάλης παραγωγής ντοκιμαντέρ, από την αρχική ιδέα έως την τελευταία κλακέτα και την επεξεργασία του υλικού. Εδώ, οι θεατές ακολουθούν το ταξίδι των συντελεστών και της καταδυτικής ομάδας, καθώς μοιράζονται τις σκέψεις τους πίσω από τις κάμερες, οργανώνουν τις αποστολές, αντιμετωπίζουν προκλήσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και προχωράνε στo τελικό στάδιο της διαδικασίας του post-production.

Συγκεκριμένα, στο Making Οf UNDERWONDER οι συντελεστές μιλάνε για την προσέγγιση, την ιδέα και τη δομή του ντοκιμαντέρ, την κινηματογράφηση και το set up όπου οργανώνονται οι αποστολές, τα ταξίδια και τα γυρίσματα στη Λίμνη Βουλιαγμένη, τα Χανιά, τον Όρμο του Διρού και την Πάρο, τα απρόοπτα και τις δυσκολίες που συναντούν, αλλά και το στάδιο που αφορά την επεξεργασία του υλικού στο μοντάζ, το vfx και το sound design.

Το Making Οf UNDERWONDER είναι διαθέσιμο, ως Επεισόδιο 5,
On Demand στην COSMOTE TV και στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.