UNDERWONDER – Η Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της

Η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV παρουσιάζει το γεωλογικό παρελθόν, παρόν και μέλλον της Ελλάδας, με οδηγό τα υποβρύχια θαύματά της.

UNDERWONDER – Η Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της

Το UNDERWONDER συμμετείχε ως ειδική προβολή στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Ανακαλύπτουμε ξανά την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια θαύματά της».

Πρεμιέρα UNDERWONDER στις 5 Μαΐου 2024 από την COSMOTE TV.

Το UNDERWONDER είναι μία τετραμερής σειρά ντοκιμαντέρ, με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η οποία αποκαλύπτει ανεξερεύνητα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από την ανθρώπινη σπηλαιοκατάδυση.

Στην πρωτοποριακή σειρά/παραγωγή της COSMOTE TV, τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Καρύδας, τη μουσική ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την εκτέλεση παραγωγής το MAD TV/DAM Productions.

Το UNDERWONDER συμμετείχε ως ειδική προβολή της COSMOTE TV στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό οπτικής ομορφιάς μαζί με άγνωστα στοιχεία και πληροφορίες που αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται μέσω της υποθαλάσσιας εξερεύνησης. Το ντοκιμαντέρ UNDERWONDER ζωντανεύοντας το παρελθόν και καταγράφοντας το παρόν, φωτίζει το μέλλον.

Το ντοκιμαντέρ UNDERWONDER επανεφευρίσκει την αφηγηματική μορφή του είδους χρησιμοποιώντας μια μη γραμμική δομή. Ξεκινά από την κύρια δράση, την έναρξη της αποστολής εξερεύνησης, στη συνέχεια μεταφέρει το ενδιαφέρον στην προετοιμασία της ομάδας και στους στόχους της υποθαλάσσιας επιχείρησης, ενώ στο τέλος, αποκαλύπτονται εντυπωσιακά ευρήματα και εικόνες, σε συνδυασμό με αναδρομές και ιστορίες των πρωταγωνιστών.

Η οπτικοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής ανάλυσης του Δρ. Γεωλογίας-Σπηλαιολογίας, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς μία ομάδα δυτών με επικεφαλής τον σπηλαιοδύτη Γιώργο Βανδώρο, μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους, ενώ εξερευνούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα και, ταυτόχρονα, εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Η ομάδα των δυτών επισκέπτονται υποβρύχιες σπηλιές και βιώνουν ακραίες συνθήκες. Δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και ανακαλύπτουν συναρπαστικά τοπία, κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα κάτω από το νερό.

Η αντίθεση/ισορροπία μεταξύ της ομορφιάς και του κινδύνου δοκιμάζει τη συναισθηματική κατάσταση των πρωταγωνιστών, ενώ συνθέτει μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τον θεατή, που διαισθάνεται πως είναι να καταδύεσαι σε τόσο απαιτητικά και ταυτόχρονα «μαγικά» περιβάλλοντα.

Μέσα από τα μοναδικά υποβρύχια πλάνα, αλλά και τα τελευταίας τεχνολογίας, εντυπωσιακά effects και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το «σήμερα» και τα σύγχρονα δεδομένα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε το πρώτο επεισόδιο, από τα τέσσερα του πρώτου κύκλου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού και των ειδικών.

Το πρώτο επεισόδιο εστιάζει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο/σημείο αναφοράς.

Το σπήλαιο, που βρίσκεται στην καρδιά της Αττικής, φτάνει και ξεπερνάει τα όρια της Βουλιαγμένης και διαθέτει τη μεγαλύτερη υποβρύχια αίθουσα στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, η οποία έχει χωρητικότητα περίπου 1.200.000 κυβικά μέτρα και ομοιάζει με μία υποβρύχια πόλη γεμάτη εντυπωσιακά πετρώματα και απολιθώματα.

Μέσα από μοναδικά υποβρύχια πλάνα και τρισδιάστατες γραφικές απεικονίσεις, παρουσιάζονται για πρώτη φορά εικόνες από το τι κρύβεται στο βαθύτερο σημείο του, στα 127 μέτρα από την επιφάνεια, ξεπερνώντας τα 125 μέτρα βάθους που έφτασε η τελευταία επιστημονική αποστολή το 2009.

Η μετάδοση του UNDERWONDER θα πραγματοποιηθεί από την COSMOTE TV, με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 5 Μαΐου 2024.

Σε μια εποχή με έντονο το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής – κρίσης, το UNDERWONDER μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε, μικροί και μεγάλοι, την ουσία, αλλά και την αναγκαιότητα της προστασίας των αρχαίων αυτών υποβρύχιων ελληνικών συστημάτων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βιώσιμο μέλλον μας.

UNDERWONDER CREDITS

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: COSMOTE TV

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: MAD TV / DAM PRODUCTIONS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΣΕΝΑΡΙΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΛΑΝΑ: CAROLIN NEGRIN

EXECUTIVE PRODUCER: ΦΑΙΗ ΤΣΙΤΣΙΠΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ & PRODUCTION COORDINATOR: ΜΑΡΙΑ ΛΗΔΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ COSMOTE TV: ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

PRODUCTION DESIGN: ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *